Du er her

Arvesølv (Forårsstævne weekend på heden 2013)

Arvesølv

Skrevet af Annette Fousing: Formand VF

 

Når vi på mailen eller på nettet sidder og læser om spændende kor stævner, så er beslutningen ikke så lang, for selvfølgelig skal vi til stævne ved dirigent Michael Bojensen. Michael er yderst dygtig og kompetent som dirigent og komponist.

                                         

                                                                              Der øves

Vestjyske Folkekor afholdt Forårsstævne weekend på heden den 1. og 2. marts 2013 i Vildbjerg Sports og Kulturcenter.

Stævnet forløb over 2 dage denne gang med mulighed for overnatning.

Michael blev hentet i Karup lufthavn - så var vi klar til, at kunne afvikle stævnet.

Musik til sådan et stævne kan vi ikke undvære. Vi havde fået den 25 årige Melanie Skriver til at spille. Melanie er organist ved Fonnesbæk kirke i Ikast.

                                                       

                                                                         Melanie og Michael

En del af deltagerne, havde selv bestilt aftensmad fredag aften og hyggede sig sammen.

Det er 3 år siden jeg var til Norklang med over 1200 sangere i Aarhus, hvor jeg mødte og oplevede Michael. Denne oplevelse ville jeg gerne give videre til sangere her i det vestjyske. Efter at Michael skrev kontrakten under, har det været 3 spændte år for mig, om sangerne vil få den samme oplevelse, som jeg fik i de varme sommer dage tilbage i Aarhus i 2010.

Til stævnet var vi 155 deltager, der kom fra mange dele af landet Fyn, Ribe, Aarhus osv. Ja, flere familier var sammen taget af sted til stævnet, for sammen at få en fælles oplevelse.

Vi arbejdede med Michaels eget værk Te Deum og Et hav der vugger sig til ro nu.

Jeg glædede mig til at skulle synge Te Deum, hvilket er et fantastisk værk. Hver sangere kan få lært noget nyt, ved at synge dette værk. Nogle vil have det nemmer end andre ved, at synge dette værk, men det er vel derfor vi tager på kursus/stævner for, at lære nyt og dygtiggøre sig selv som sangere.

Vi sluttede stævnet med en åben koncert lørdag eftermiddag, hvor 60 gæster kom og hørte os.

                                            

                                                                                    Generalprøven

Når jeg sidder og skriver dette stykke, så kommer jeg til at tænke på, hvor lang tid den Danske sangskat, har været her i vores land i flere generationer.

Denne sommer har jeg fået 2 gamle skolesangbøger. Den ene er fra 1920 og i den kan jeg læse, at de lærte node kenskab. Den anden hæftede jeg mig lidt ved dens navn/titel Arvesølv Sange for børn og unge. Det er jo lige netop det! Det hele drejer sig om, nemlig at give Arven videre til den næste generation, som min bedstemor har gjort det.

Det er en stor opgave for os som arbejder med sang/musik, at vi kan holde interessen for denne dyrebare skat. Det kræver mange timers arbejde og planlægning i årene der kommer, men vi skal bare arbejde fremad og tænke positivt.

Når sådan nogle stævnedage er over kan vi tænke tilbage på 3 års arbejde, hvor alt er planlagt til den mindste detalje. Vi kan læne os godt tilbage efter nogle vellykkede dage.