Du er her

Creme de la creme til sangere fra Danske film( Gyldne toner fra Danske film 2019)

Creme de la creme til sangere fra Danske film

Skrevet af Annette Fousing -Formand

 

 Der øves 

Lørdag den 23. februar 2019 afholdte Vestjyske Folkekor stævnet – Gyldne toner fra Danske film med dirigent Niels Rahbech. Vi afholdte det på Vildbjerg Sports & og Kulturcenter.

Det var et stævne, hvor bla. Vi sang Barndommens Gade, Haveje -fra filmen Midt om natten, Så længe jeg lever osv.

 Alle værkerne var sat op i korsatser op til 8 forskellige stemmer af Niels Rahbech. Værkerne var lavet til os deltagere, som den dejlige flødeskum til sin varme kakao. Alle stemmer klingede så fantastisk godt og det var som en drøm at synge værkerne. Det skal ikke undre mig, nogle sad og tænkte på filmene imens de sang. Jeg kunne ikke selv lade være med at tænke på Anne Linnet -Barndommens Gade og Kim Larsen – Haveje.

Før stævnet havde kredsen afholdt 2 forprøver den 30. januar 2019 på Skive Musikskole og den 5. februar 2019 i Tarm på Senior Gaarden.

Vi øver i Skive på Skive Musikskole

Disse 2 aftenener fik vi øvet værkerne igennem og især, hvor der var nogle svære steder. Det var meget vigtigt at afholde disse 2 forprøver i nord og syd mht. kredsens store geografiske afstand fra Salling nord, Viborg øst og Esbjerg syd.

 Vi øver i Tarm på Senior Gården

Det at vælge et tema til et stævne kan være en satsning, men denne gang var det en succes og vi havde 113 deltager, der var deltagere fra 9 ud af vores 11 kor, som er medlem af kredsen. Det er altid dejligt med en stor opbakning til stævner, det giver noget nyt stof til korene, ikke mindst til deres dirigenter.

Dagen forløb godt og efter frokost fik vi afholdt vores årlige Generalforsamling, hvor 64 af deltagerne deltog. Det var rigtig rart at der var så mange, og de blev orienteret om de kommende arrangementer, især om vores kommende 130 - års jubilæum i 2021, hvilket vi skal begynde at øve op til i efteråret 2020.

 Generalprøve

Det var et stævne som var præget af en del afmelding pga. influenza, nogle deltagere sad og, havde det ikke helt så super godt men de hang på til det sidste.

 

På stævnedagen havde vi en ekstra musiker Tobias Rahbech (søn af Niels Rahbech). Det var en dejlig oplevelse, hvor vi kunne opleve den nye generation af musiker.

Tobias kunne spille på mange instrumenter guitar, trommer og ukulele.

 Niels og Tobias Rahbech

Til koncerten var alle deltagere i topform og oplagte efter en god kaffepause. Vi sang koncerten for ca. 30 gæster.

Under koncerten tænkte jeg på, at vi varmede op til det Danske Melodi Gran Prix i Boxsen senere på aftenen.

 Til koncerten hvor Niels Rahbech spille nogle værker 

Stævnet forløb godt med højt humør fra start til slut og deltagerne kørte hjem med en kæmpe oplevelse, alle lærte en masse nyt og mødte nye mennesker.

 

Tak til alle deltagere, og en specielt TAK til Niels Rahbech og Tobias Rahbech.