Du er her

Et stævne med fuld energi ( Forårsstævne 2016)

 Et stævne med fuld energi 

Skrevet af Annette Fousing, VF formand

Foråret blev sunget ind med fuld energi og glæde. Ved Vestjyske Folkekors forårstævne  den 4 og 5. marts i Vildbjerg Sports & Kulturcenter. 

Stævnet i år var lidt anderledes en den, har været i de sidste par år. Vi skulle nemlig arbejde med et orkester.

Dirigenten var Ole Jørgensen fra Herning, som altid har en sprudlende energi og er fantastisk til at lære fra sig. Fredag aften øvede vi med Ole og pianist Niels Rabech som spillede til hele stævnet.

Så varmes der op.

Fredag aften afholdte vi vores årlige generalforsamling.

Lørdag morgen startede vi Kl. 09.00 med at øve, hvor nogle af deltagerne så lidt klat øjet ud. Vi havde nemlig den mulighed, at vi kunne overnatte i Vildbjerg.

Lørdag morgen kom Herning Koncertorkester med 33 musikere, under ledelse af dirigent Tommy Slot. Hele lørdagen blev der øvet sammen med orkesteret og hver for sig. Deltagerne var alle flittige og det kunne høres på kvaliteten af sangen.

En ting er at synge, men at få alle stemmerne til at hænge sammen er en proces for sig selv. I år skulle sangerne arbejde sammen med at stort orkester, hvilket er en stor udfordring ikke bare for sangerne men også for orkesteret. Vi arbejdede alle hårdt, men de 2 dirigenter Ole og Tommy arbejdede også for sagen under hele stævnet.

Så øves der. 

Sang og musik er for alle aldre og det kunne tydeligt ses til stævnet. I orkesteret var der en del yngre musiker, en var bare 12 år.

Sang og musik er godt for helbredet, sjælen og hele ens livskvalitet.

Når sådan et stævne er slut, 3 års planlægning er over sænker der sig en ro over det hele. Planlægningen samarbejdet med dirigenter, orkesteret er gået forrygende, men med nogle udfordringer engang imellem. Det er jo også det, der gør at man ikke kan få nok.

Vi sluttede lørdag med en åben koncert Kl. 16.00. Koncerten gik forrygende og 25 personer kom og hørte på. Om lidt er her stille om lidt er det forbi (Kim Larsens sang), sådan følte jeg til koncerten. Koncerten gik godt men hurtigt. Efter at have sagt farvel til alle blev, der tomt og stille men med en god og dejlig fornemmelse indeni.

Til selve koncerten

Søndag skulle der pakkes ud, og tankerne kørte hele stævnet igennem med lyden i baggrunden af P5 nemlig Giro 413 som altid. De spillede Livstræet, hvilket hele arbejdet med kor er . Bagefter spillede de You raise me up, så trillede tårene ned af mine kinder. Ole og orkesteret sang/spillede en lille koncert hver for sig. Ole sang lige netop You raise me up. Det fik mig til at tænke, hvor meget sang/musik betyder for rigtige manges liv og giver ekstra livskvalitet for mange. 

Os der arbejder med sang/musik vi gør er god gerning for rigtige mange mennesker.

Til slut skal der lyde en stor Tak til alle deltagerne, Ole Jørgensen og Herning Koncertorkester. Tak til alle der hjalp til med stævnet, ingen nævnt ingen glemt.

Tak for denne gang og på gensyn.