Du er her

Forventningerne blev ind friet(workshop/arbejdsdag 2015)

Forventningerne blev ind friet 

Skrevet af Annette Fousing, VF formand

 

Kender I den fornemmelse når man har glædet sig til noget I flere år og inden man ser sig om er dagen der.

Sådan havde jeg det den 31. oktober 2015, hvor Vestjyske Folkekor afholdte workshop / arbejdsdag med dirigent Melanie Skriver fra Ikast. 

 

Så lyttes der efter dirigenten Melanie Skriver .

 

Det var et arrangement Vestjyske Folkekor, havde planglagt I 3 år I samarbejde sammen med Melanie. 

Melanie havde valgt vi skulle synge på Dansk lige fra Fødselsdagssang for voksne til juleværker. Melanies fokus var at opnå en fælles klang med a cappella sang. Hun startede med en fantastisk opvarmning forsatte med, at give alle deltagerne nogle gode sang teknikker. 

Det var et arrangement hvor dirigenten havde lavet et flot forarbejde. Det gjorde at de 63 deltager fra 12 ud af vores 15 kor I kredsen alle fik meget med sig hjem, hvilket de hver I sær kan bruge I korene. 

Melanie er et nyt skud til fødekæden af vores dirigenter I Danmark, hvilket er dejligt og trygt for os, som arbejder med kor organisationer. Vi skal huske at give plads til de unge og give dem chancer til at vise, hvad de kan plus give dem tid til at dygtiggøre sig. Det er vigtigt at vi giver plads til dem. 

Deltagerne kom fra 12 vidt forskellige kor , enkelte medlemmer og ikke medlemmer, men da vi sang alle værkerne igennem til sidst. Ja, da lød det bare så smukt, at vi godt kunne have gået ned til fødselsdagsfesten, som blev fejret I samme hus, hvor vi afholdte vores stævne nemlig Vildbjerg Sports & Kulturcenter. 

Noget jeg personligt var glad for var, at 4 dirigenter fra kredsen var med til dette arrangement. Det er en god mulighed for , at dirigenterne kan få noget nyt inspiration til deres programmmer hjemme I korene. 

Vi taler meget om de yngre generationer skal vi have fat I, så fødekæden er klar til vores kor. Det var en dejlig oplevelse som formand, at opleve en mor og hendes 14 årige datter der var med sammen til dette stævne. .

Jeg sidder tilbage med mange dejlige minder fra denne dag. Tak til Melanie for hendes fantastiske flotte stykke arbejde.