Du er her

Højskoledag i Nørre Nissum

Højskoledag i Nørre Nissum

Skrevet af, formand Annette Fousing

 Martin Ravn viser os rundt på skolen

Søndag den 27. oktober 2019 var der en flok fra Vestjyske Folkekor på Senior Højskole i Nørre Nissum. Vi blev venligt modtaget af Martin Ravn som bød os velkommen og viste os rundt på skolen, før vi satte os til en dejlig søndags middag med flæskesteg og citronfromage.

 Så spiser vi og hygger os

Derefter fortsatte vi dagen med en time med fællessang ved Sisse Skovbakke, som førte os igennem en fantastisk time med kendte og lidt ukendte sange fra højskolesangbogen. Vi var igennem det blå, tiden/historie, naturen, landet og det gode råd og vi nåede at synge 10 værker fra den fantastiske gamle blå bog. Sisse var god til at få latteren frem, ørene blev spidset når hun fortalte noget nyt om værkerne eller kapitlerne. Vi var mange som var meget langt væk i vores tanker om det vi sang, hvad komponisterne mente med teksterne og nød musikken.

Sisse Skovbakke 

 Det var programmet for værkerne vi kom igennem med Sisse Skovbakke

 Der bliver lyttet

Efter en lille kort pause var vi til foredrag/sang ved Jesper Mosebøl pensioneret Konsulent i Kulturministeriet, musiker og gammel Højskoleforstander. Jesper er i dag meget kendt som en fantastisk foredragsholder og er i dag redaktør for sanghåndbogen for højskolesangbogen. I sanghåndbogen bliver der beskrevet om alle værkerne i højskolesangbogen, hvad komponisterne har tænkt med værket/musikken og en hjælp til de der bruger højskolesangbogen i deres daglige arbejde.

Jesper Moesbøl

Jesper var fantastisk til at fortælle om højskolesangbogen værkerne, komponisterne, hans mening, hvad der mangles, det der godt kunne komme ud af bogen og komme i den nye udgave til næste år. Han fortalte på en måde så han fangede alles opmærksomhed. Vi sang en del sange fra den dejlige bog med Jespers spillede på flygel og harmonika.

 Så synger vi

Vi havde en kort kaffepause med en dejlig kage til.

Højskolesangbogen den attende udgave har i dag 34 kapitler og den nittende udgave som udkommer i november 2020 får 150 nye ting i sig. Det bliver spændende hvad der bliver slettet, hvad der kommer i, kommer der noget nyt af forhåbentligt kvindelige komponister, kommer der værker i som kan fange de unges interesse og kommer der noget i så den bliver mere opdateret til vores tidsalder.

 Så skal der siges farvel Sisse Skovbakke og formand Annette Fousing

Dette arrangement var et nyt tiltag/tilbud til kredsen og det er ikke sidste gang vi laver sådan et lignede arrangement. Det er vigtigt at vi i kredsen fornyer os hele tiden, følge med tiden og laver mange forskellige arrangementer, så der er noget for en hver smag.