Du er her

Kendte værker med nyt musik (Forårsstævne 2014)

Kendte værker med nyt musik

Skrevet af Annette Fousing: Formand VF

 

                                

                                                                   Generalprøve lørdag.

Weekenden den 28. februar og den 1. marts 2014 afholdt vi i Vestjyske Folkekor forårsstævne med Trioen Zenobia og dirigent Erik Sommer.

Fredag eftermiddag startede de 132 deltager at komme, der var højt humør lige fra den første kom, til den sidste kørte lørdag aften.

Når et stævne starter er det altid spændende, om sangerne tager godt imod det, der er arbejdet på i 3 år. Er de med fra starten og giver de sig fuld ud. Det må vi sige at de gjorde til dette stævne, alle fulgte godt med nogle kom endda ud på stolekanten at sidde.

Zenobia arbejder med Danske sange, samler med nyt musik til. Det er en fornøjelse at arbejde sammen og under trioen. De er et godt team og alle er kanon dygtige.

                              

                                    Fra højre Charlotte Støjberg, Louise Støjberg og Mette Katrine Jensen

Dirigenten til stævnet var Erik Sommer der er meget velkendt og efterspurgt her i kredsen men også i resten af landet. Erik er kendt for alle hans fantastiske stævner, hvor han tager alle med storm.

                                 

                                                            Erik Sommer

Samarbejdet mellem Trioen og Erik Sommer var til stævnet og under forberedelserne til stævnet en fornøjelse for dem alle 4. De var alle godt tilfredse efter stævnet mht., hvad deltagerne lærte og ikke mindst, hvad de kunne.

Som sangere fik vi igen puttet noget nyt ned i vores bagage, og det kan vi bruge til at udvikle os som sanger.

                             

                                

                                                Glade vinder af underbukser

Det er først 2 år, at vi afholder stævnet en fredag og lørdag. Det giver mulighed for, deltagerne kan overnatte i Vildbjerg nogle kor gør det til en kor weekend.

Det er et nyt koncept som alle skal vende sig til. Det var en fornøjelse at vi havde deltagere fra 3 ud af de 6 kredse i Danske Folkekor til stævnet. Vi fik nye medlemmer til organisationen pga. dette stævne. Når stævnet bliver afholdt en fredag og en lørdag giver det mulighed for, at der kan komme deltager fra hele landet.

Vi skal gøre vores arrangementer til en folkefest, give så mange sangere mulighed for, at kunne komme til vores stævner. Vores arbejde rundt i bestyrelserne er at udbrede sangen, musikken, og få den Danske sangskat til at være i blandt os ALTID.

Efter stævnet sidder vi med mange dejlige minder, har endnu engang lært en hel masse nyt, mødt nye mennesker, og synger sangene vi lærte.

Tak for et godt stævne og på glædelig gensyn.