Du er her

Livskvalitet i sangstemmerne (Forårsstævne 2012)

Livskvalitet i sangstemmerne

Skrevet af: Annette Fousing. Formand Vestjyske Folkekor

Lørdag den 10. marts 2012 afholdte Vestjyske Folkekor ”Forårsstævne”, hvilket er en gammel og rigtig god tradition i kredsen. Mange af deltagerne har deltaget i dette stævne i mange år, og det er blevet en årlig begivenhed. Vores Dirigent var i år Stig Løppenthin Møller fra Grindsted.

Til et stævne som planlægges er der altid lidt sommerfugle i maven, hvordan stævnet vil forløbe, og det er lige fra de første ting som blev planlagt for 2 år siden.  Det at afholde et stævne er ikke bare, at få fat i en rigtig dygtig Dirigent, der er mange små ting som skal gå op i en større heldhed.

Vi kan roligt læne os tilbage og sige til os selv, at vi fik et fantastisk stævne denne gang i nye rammer nemlig i Vildbjerg Sports og Kulturcenter. Det er et pragtfuldt sted, at afholde stævner og man får en rigtig god service.

Stævnet forløb rigtig godt med 130 deltager, og vi afviklede en flot og dejlig koncert med 64 voksne betalende gæster og nogle børn. Til koncerten havde vi den store glæde af et 9 mands orkester, som bestod af Sisse Skovbakke på piano(Nr. Nissum), John Skou på bas(Filskov) og Grindsted Brass band.

I løbet af dagen afholdte vi den årlige Generalforsamling, hvilket der var en stor opbakning til.

Dagen sluttede for nogle af deltagerne ved koncerten. Vi var 77 personer som blev til den gode og hyggelige aftenfest, hvor et 4 mands orkester(Folkemusiker) spillede under middagen. Efter middagen kom en danseleder, og underviste os i lidt folkedans til klokken var 22.00.

Så var det slut på et dejligt stævne, i dag sidder vi tilbage med minderne, og glæder os til næste års stævne.  

I tiden er der rigtig mange ting oppe at vende om Livskvalitet, hvad er så dette? Ja, jeg som formand kunne ikke lade være med at tænke på den store Livskvalitet jeg får af, at høre alle deltagernes sangstemmer under generalprøven og ved koncerten. Jeg kan personligt ikke finde noget mere livsbekræftende end, at høre en fantastisk koncert og se og høre, hvordan hver enkelt sanger gør sit ypperste for, at koncerten skal blive et brag af en koncert med støtte, og hjælp af det store 9 mands orkester som spillede.

Verden ser helt anderledes ud i dag end for bare få år tilbage. I dagens Danmark er der rift om de frivilliges erhverv, og os der arbejder med det skal være dygtige til, at få mennesker til at interessere sig om vores virke. Da der er meget man kan gå til i sin fritid!

Vest Danmark bliver tit overset man stoler ikke altid på, at vi kan få tingene op at stå på benene. Herude Vest på er det ikke altid, hvad der sker/ bliver lavet opdages over på den anden side af broen. Vi kan godt få tingene til at fungere, samle mange mennesker og få opmærksomhed fra pressens side, og livet forsætter også ude, hvor vinden raser og suser.

Når det er sagt kan vi i Vestjyske Folkekor være stolte over den store opbakning, der er til vores arrangementer og det gode sammenhold, som vi har bygget på benene. Det skulle gerne fortsætte til den næste generation. Vi skal nemlig huske på, at få fat i den næste generation, og få dem til at få lyst til at synge i kor.