Magiens dag ( Off Road Tæt på Maigen 2017)

Magiens dag

​Skrevet af Annette Fousing: Formand Vestjyske Folkeor

Off Road Tæt på Magien den 11. april. 2017 i Herning. En fejring af Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017, hvor 7 kommuner i det Midtjyske fejrede det sammen, hvor åbningen skulle være i Herning og sluttes i Skive den 6. maj. 2017.

​ Et af de store scener.

Nogle gange når man sidder til et møde, får man oplysninger om andre ting end mødet drejer sig om. Det var lige netop det der skete på et møde, hvor jeg hørte om Off Road Tæt på Magien. Da jeg kom hjem kontaktede jeg kontaktpersonen på Herning kommune og gik det slag i slag.

Det var en kæmpe/fantastisk åbningsfest, Herning kommune inddrog de lokale foreninger. De afholdte et stormøde, hvor de fortalte om det kæmpe store arrangement. De lyttede til de foreninger der deltog i mødet, hvad vi hver især kunne bidrage med.

Vestjyske Folkekor havde en stand nede på gågaden, hvor vores blikfang var en guirlande, med noder fra forskellige sange. Vi havde en udstilling af noder, fortalte om fordelene ved at være medlem og det kommende Landsstævne i Herning i maj 2017.

​ Vores stand på gågaden.

Klokken 17.00 startede 54 sangerer fra kredsen, at øve inde i Herning Kirke. Vi afholdte - Inspiration til at synge i kor og fællessang Kl 19.30 - 20.30 i Herning Kirke, hvor vi sendte live til en storskærm nede i vores telt på gågaden. Dirigenten var Erling Lindgren fra Lemvig, som udfyrde et fantastisk arbejde. Vi valgte at arbejde med Danske sange. Vores lille orkester bestod af Jakob Mygind på Saxofon, Morten Hansen Kontrabas og Erling på piano. Vores lille orkester spillede nogle dejlige værker ind imellem koret og fællessangene.

Det var en meget kold, blæsende og regnfyldt dag. Det holdte dog ikke gæsterne væk fra Herning, der var 25.000 gæster i byen denne dag.

Vores arrangement i Herning Kirke havde besøg af 50 gæster. Kirken kunne have været fyldt, men det er lidt svært, når nogle af Danmarks bedste orkester med meget kendte sanger, giver koncert ude på stor scenen på torvet.

Koret i Herning Kirke.

Alt i alt er kredsen tilfreds med dagen. Vi havde en stor interesse ved vores stand og mange reklame folder om os, blev udleveret til gæster.

Koncerten og fællessang i Kirken forløb godt, der var en hyggelig stemning og alle gik hjem med en fantastisk musik oplevelse.

Der skal lyde en kæmpe stor Tak til Erling Lindgren, Rock Lyd og Herning Kommune.Magiens dag