Du er her

Oplevelsen for livet(Landsstævne 2017)

Oplevelsen for livet

Skrevet af Annette Fousing: Formand Vestjyske Folkekor

 

 

Danske Folkekors Landsstævne 2017 foregik i Herning på Herning Gymnaium den 25, 26 og 27. maj 2017 i det skønneste sommer vejr.

Modtagelsen ved Herning Gymnaium.

Forud for stævnet var der afholdt forprøver i Aalborg, Herning, Haderslev og på Sjælland. Sangerne øvede bestillingsværket til Landsstævnet: “ Runeskrift af Jakob Høgsbro tekster af Rune T Kidde “. Det var nogle dejlige forprøver med dygtige dirigenter, som alle arbejdede ihærdige med værket.

Vestjyske Folkekors kreds havde deltager med fra 12 ud af 13 kor og enkelte medlemmer i alt 72 deltager.

Ved indkvartering.

 

Fra deltagerne begyndte at komme og få deres stævnematriale torsdag middag, til de sidste kørte hjem lørdag indtil aften, var der en summen af snak/hygge, sang, lidt trætte øjne hen på de sene timer og tidlig morgenstund. Under hele stævnet var der en dejlig og hyggelig stemning, hvilket gjorde Landsstævnet til det Livsbekræftende stævne som det var.

Koret øver med dirigent Jesper Grove.

Vestjyske Folkekors bestyrelse og stævneledelsen havde brugt mange timer på forberedelser. Vi havde mange praktiske ting som skulle gå op i en højerer enhed. Før under og efter stævnet fik vi hjælp af 52 glade hjælperer fra kredsen, venner og familie.

Når tankerne går tilbage til stævnedagene kommer der mange ord frem, hvilket beskriver stævnet = Livsbekræftende, fællesskabet, hygge, venskaber, sang og atter sang, summen af hyggesnak, musikken, dirigenterne, koncerten, afslutningen, de 2 aftener med underholdning og det smukke sommer vejr.

Da Herning blev valgt til Landsstævne by 2017, håbede vi på god lokal støtte og vi tog ikke fejl med hensyn til dette. Vi fik støtte fra 18 steder, hvilket var rigtig dejligt.

De lokale der støttde stævnet.

Til arrangementer bruges der meget tid på planlægning, men til dette stævne kan timerne ikke tælles. Det gør heller ikke noget, for bare det at se den glæde der udstrålede ved deltagerne under stævnet og efter.

Alle de varme hilsener pr. post, mail, sms, facebook og opringninger efter stævnet, har varmet alle vore hjerter. I har bla. udtalt om stævnet at det var: “Livsbekræftende, vel tilrettelagt, alt fungeret, dejligt mad og ikke mindst musikken”.

Vi vil gerne sige alle Tusinde tak for jeres hilsener.

Tak er et fattigt ord, men Tusinde tak til I 53 fantastiske hjælper vi havde. Tak for sidst for en dejlig Takkefest og jeres altid gode humør.

Tusinde tak skal lyde til alle jer i Herning vi, har arbejdet sammen med op til stævnet.

Koret øver med Jakob Høgsbro.

Vi sidder alle tilbage med mange minder for livet og dem gemmer vi hver især på vores måde.