Du er her

Rejsen i sangenes magi(workshop 2011

Rejsen i sangenes magi

 

 

Skrevet af Annette Fousing

Turen til Rønbjerg Forsamlingshus den 29. oktober 2011 til Workshop ved Vestjyske Folkekor var rejsen ud i naturens skønne væld af farver.

Det var 4. gang Vestjyske Folkekor afholdte Workshop, og i år skulle vi arbejde med den unge og dygtige Dirigent Anja Brejner Højgaard fra Hald Ege. Hun er en af de unge Dirigenter i Kredsen som lover godt for fremtiden af den Danske Sang skat og ikke mindst musikken.

Tiden med Hallowen og de skønne efterårsfarver var temaet for udsmykningen, der mødte de 73 deltager som kom til stævnet fra 6 ud af 14 kor i kredsen og nogle enkelte medlemmer.

Humøret var højt hele dagen fra de første kom til de sidste sagde farvel.

Spændingen er altid stor for os som arrangør om deltagerne kan li`, hvad de skal lære og arbejde med en hel dag. Vi må sige at vores Dirigent havde valgt nogle gode og spændende værker.

Der var en rød tråd igennem alle værkerne nemlig ”troen, livet, fred på jord, det vi mennesker kommer ud for i livet og kærligheden til hinanden”

Ja teksten på en sang kan røre ved en person, her tænker jeg på teksten ved sangen ”Når håbet grønnes” af Linda Vilhelmsen. Ordene siger meget og er noget alle kan nikke genkendende til.

Tåre triller med som vi sang et sted, det var lige før, de trillede ned af kinden så godt som det lød, og bare det at se vores Dirigent sådan et engagement hun lå i arbejdet, med hendes bare fødder trampene i gulvet.

Anja er god til at komme med sjove bemærkninger til sangerne når, hun skulle have dem til at synge anderledes. F.eks. til sopranerne når hun skulle have dem op på de høje toner var hendes bemærkning. ”Ta` fat i giraf hovedet kommer der en lille delle frem- ja der er altid lidt fedt på en god steg”. Det fik humøret frem ved deltagerne og latteren ligeså.

Til at fuldende det hele til vores koncert havde vi den glæde, at 4 unge fyre fra Skive Musikskoles MGK Grundskolen før Konservatoriet til at spille. Det var Faruk på trommer, Sebastian på Bas, Rasmus på guitar og Tobias på klaver. Det var en fornøjelse at høre de unge fyre spille.

Til koncerten kom der 18 personer for at høre, hvad vi havde lært. Koncerten gik rigtig godt og sangerne nød det og musikken fik os alle til at svæve.

Det er helt sikkert at hver og en fik noget med sig hjem som de kan bruge fremover.

Det er altid godt med sådan nogle inspirations dage for os sanger, hvor vi måske synger noget som vi ikke altid er vant til.