Du er her

Rødspætterne spjættede på gulvet(workshop 2010)

Rødspætterne spjættede på gulvet

Skrevet af Annette Fousing

 

 

Lørdag den 30. oktober 2010 afholdte Vestjyske Folkekor Workshop i Spjald Kulturhus. 

Vi havde den glæde, at arbejde og opleve Dirigent parret Hanna og Aage Christiansen fra Ikast. 

Siden 1973 har De været og kørt Ikast Gymnasium stærke musiklinje og tradition. De har været med til at sætte 34 musicals op på skolen. Har været med til at opsætte amatørmusicals i Herning Kongrescenter, som i alt er blevet til 16 stykker om Foråret og 4 stykker om Efteråret. De er med til at lave Talent konkurrencer i Ikast og det er blevet til 15 gange. 

Hanna og Aage er et inspirerende par, og kan få en hver sanger ud, at sidde på stolens kant. De er utrolig dygtige til, at livagtig gøre undervisningen, og kan få selv en sangere, som ikke til dagligt synger rytmisk til, at nyde det. 

Hvad forventes det af en Workshop? Det er en lørdag, hvor der arbejdes med nogle værker/sange, som Dirigenten/Dirigenterne for arrangementet har valgt, at vi skal arbejde med. Man kan ikke nå, at komme helt til bunds i hvert værk, men det er heller ikke meningen. 

De sangere som kommer sådan en dag er De, som vil udfordre sig selv og dygtig gøre sig. Dirigenterne kommer og kan få inspiration, til Deres daglige arbejde i korene. 

Rødspætterne spjættede på gulvet i salen i Spjald. Hvad mener jeg med dette jo, som en Dirigent på Fyn sagde til et stævne se, hvor sangerne holder takten med foden. ”Rødspætterne spjætter på gulvet”. Rytmen var i alle deltager til sidst. 

Vi var 57 deltager til stævnet, hvilket kunne have været større. Når man ser på antallet af sangere i kredsen. 

Det varmede mit hjerte, at se deltagernes glade ansigter, da der skulle synges koncert. Selv om, publikum ude blev. Se hvordan arrangementet havde fået fat i De yngre sangere. Ja, vi havde en deltager på 14 år dejligt!!

Tak for et godt Stævne, og på gensyn til Forårsstævne 2011.