Så kom de glade jyder til Næstved (Landsstævne 2012)

Så kom de glade jyder til Næstved

Skrevet af Annette Fousing: Formand VF

Så kom dagene nogle sangere har ventet på i 5 år, nemlig Landsstævnet i Næstved den 17-19. maj 2012.

Det er et stævne hovedorganisationen laver for alle medlemmer i Danske Folkekor hvert 5 år. Danske Folkekor består af 6 kredse, hvor vi er den Vestjyske. Vi var 41 deltagere fra det jyske plus nogle også havde deres påhæng med.

Før sådan et stævne er der lavet et hovedværk i år en kantate af dirigent Erling Lindgren fra Lemvig. Dette værk er blevet øvet rundt i hele landet og manglede lidt finpudsning på selve stævnet.

Forventningerne var store til de Workshop, vi kunne deltage i med andre dirigenter(Trine Lerche Lutz, Jakob Høgsbro og Frans Rasmussen). Nogle sangere fik dem mere indfriet end andre, og sådan vil det vel altid være. Den fornemmeste opgave for en dirigent er, at vælge et ikke for svært værk, og inspirerer sangerne så alle kan få noget med sig hjem i, hver sin rygsæk.

Vestjyske Folkekor var godt repræsenteret til stævnet, og vi var den kreds som havde de yngste deltager med. Det er dejligt når man tænker på fremtiden for kor, musikken og kredsen.  Selvom vi fejre 110 års jubilæum i år, så skal den jo gerne leve også de næste 110 år. Ind imellem er det benhårdt arbejde men der er ingen vej udenom. I dag er der mange ting/tilbud vi kan gå til i fritiden, hvilket der ikke var for 110 år siden plus alle de oplysninger vi kan få på nettet. Vi må alle hænge i, og få fat i medlemmer til vores organisation.

I de 3 dage stævnet varede, var der et godt sammenhold på kryds og tværs i vores kreds. Det varmer mit hjerte, at vi står så godt sammen fra Vestjylland, og vi hygger os godt sammen helt ud på de sene natte timer.

Fredag i frokost pausen var der mulighed for, at give en koncert et sted nede i byen. Da vi sangere kom fra 7 forskellige kor og 4 enkelt medlemmer fra kredsen. Var det ikke muligt at stille nok op i de forskellige stemmer. Derfor valgte vi, at lave et kreds kor, hvor vi sang nogle af sangene fra de sidste 2 års forårsstævner i kredsen. Vi var under kyndige hænder af dirigent Stig L. Møller og Sisse Skovbakke på piano. Vi i kredsen øvede den 12. maj 2012 på Hammerum Skole og torsdag aften i 1,5 time på selve stævnet. Ikke alle af deltagerne fra kredsen sang med, men vi var 28 sangere, som gav en flot koncert nede på torvet i Næstved fredag middag.

Lørdag eftermiddag og selve afslutningen med den store koncert kom hurtigt, og før end vi så os om var stævnet 2012 slut.

Da jeg stod med Vestjyske Folkekors fane og skulle til at bære den ud fra stævnet, kunne jeg i mit indre høre Kim Larsen synge sangen (Om lidt bliver her stille og om lidt er det forbi).Jeg håber alle deltager fra Vestjyske Folkekor har fået de minder med sig hjem, (nye venskaber, lært en masse nye sange/sang teknik) som hver og en havde håbet på.