Sang/musik og kammeratskab (Inspirationsdag 2018)

Sang/musik og kammeratskab

Skrevet a:f Annette Fousing, Formand.

Lørdag den 27. oktober 2018 afholdte Vestjyske Folkekor en inspirationsdag med dirigent Erik Sommer i Bethania i Herning.

Erik Sommer giver deltagerne en forklaring på opvarmning.

De 95 deltager kom glade og forventningsfulde til stævnet, fra en stor del af vores kreds. Vi havde deltager fra 10 udad vores 12 kor som er medlemmer, enkelte medlemmer og ikke medlemmer. Alle havde glædet sig til at møde og blive undervist af Erik Sommer, som er en meget kendt herre i hele landet, men for os i det Vestjyske betyder han utroligt meget og han har været med til at kredsen er det den er i dag.

Vi arbejdede med 3’ stemmige satser med hovedvægten lagt på efterårs-, advents- og juletiden, og repertoiret kunne anvendes til både kirkebrug og anden koncertaktivitet. Det var hovedsageligt kortere sange, viser og salmer, som naturligvis også kan synges i hjemlige og mindre korsammenhænge.

Derudover blev der arbejdet med opvarmning, intonation og opførelsespraksis.

Humøret var højt fra starten og gensynsglæden imellem sangerne var høj. Det er en fornøjelse at høre en dejlig varm summen i lokalet inden, at jeg som formand nåede at byde deltagerne Hjertelig velkommen til stævnet.

Deltagerne lytter efter Erik Sommer.

Vi sang nogle fantastiske værker, vi mindes Kim Larsen med sangen - Tiden står stille.

Nogle værker/tekster går mere ind og sætter sig på nethinden end andre. Det gjorde

En sang til livet, tekst: Kirsten Ileborg, Arr.: Erik Sommer. Et af versene lyder sådan

Find en sang i dit hjerte,

Syng den højt med din ven

Smag på ord – som du lærte,

Syng igen og igen.

Syng dig glad i dit bad

Syng dig glad i dit bad.

Vi sangere kender alle det at synge et værk, komme til at falde i staver og komme helt ind i en anden verden. Sidde og blive opslugt af minder fra ens barndom, en oplevelse med sit kor eller bare en oplevelse med sang/musik som vi kommer til at tænke på.

Hvordan er det nu lige det skal være.

Tekster rører os alle på den ene eller den anden måde. Det er jo en af de ting, som gør det dejligt at synge i kor. Vi skal dog ikke glemme kammeratskabet som er meget vigtigt for, at et kor komme til at yde det bedste.

Kammeratskab var noget jeg så meget af i lørdags mellem deltagerne. Den måde de hyggede sig på, hjalp hinanden, var gået sammen om frokosten og havde noget med til alle fra deres kor. Det gør mig glad at se, at de også bruger stævnedagen til, at de får det sociale styrket.

Glade deltager.

Bagefter sidder vi mættet af nye input, teknikker, nye versioner af værker og nye måder at varme op på.

Vi siger Tusinder tak til alle deltager og på gensyn i 2019.