Undervisning kom lige fra hjertet(Forårsstævne 2015)

Undervisning kom lige fra hjertet

Skrevet af Annette Fousing, formand VF.

Endnu et vellykket forårsstævne er overstået i Vestjyske Folkekor.

Vi afholdte stævne den 6. og 7. marts 2015 med dirigent Trine Lerche Frøslev fra Rødovre.

Stævnet blev afholdt på Vildbjerg Sports & Kulturcenter fra fredag aften og hele lørdagen med en åben afsluttende koncert.

Forårsstævne er en gammel tradition i kredsen, hvilket er blevet afholdt i snart 60 år. Det kræver en, hvis disciplin for arrangører af stævnet.

Der skal tænkes mange ting grundigt igennem før der bliver besluttet, hvilken dirigent som skal afvikle stævnet.

Vi skal tænke på at finde en kvalificeret dirigent, som sanger og dirigenter i kredsen ikke er, vandt til at arbejde sammen med til daglig.

Deltagerne til stævnet skal have mulighed for at kunne dygtiggøre sig.

Det er en helt kunst at kunne tilbyde den rigtige varer for deltagerne, og ikke mindst prisen skal også være den rigtige.

Den konkurrence der er imellem arrangører af stævner er stor. Vi vil alle gøre det bedste for deltagerne.

Vores dirigent Trine var kendt af en del af de100 deltager, nemlig fra Danske Folkekors landsstævne i Næstved i 2012.

Trine er en fantastisk dirigent, der ikke bare lærer os deltager en masse nye værker. Vi blev varmet rigtig godt op, lærte nogle gode sangteknikker, som vi alle kunne tage med os hjem om vi er sanger eller dirigent.

Trine har en rigtig behagelig måde at dirigere på, er god til at lytte de forskellige stemmer og hjælper lige nøjagtig, hvem der har brug for hjælp.

Det får os deltager til at slappe godt af, vi er mere koncentreret mens vi bliver undervist og vi lære automatisk mere ved sådan et stævne.

Trine Lerche Frøslev.

Det der giver prikken over i`et til sådan et stævne er selvfølgelig at få noget godt musik.

Vi havde fået Sisse Skovbakke til at være kapelmester for et orkester med en på bas, en på trommer og 2 på fløjte.

Orkester.

Inden vi kom til selve afslutnings koncerten, havde vi fået afholdt vores årlige generalforsamling i kredsen.

Fredag aften havde vi socialt hygge med fællessang, kaffe, amerikansklotteri, hvilket var rigtig hyggeligt, og alle deltager lærte hinanden meget bedre at kende.

Til stævnet var der mulighed for at overnatte på centret, det var der 40 benyttede sig af.

Det er rigtig dejligt som formand at man kan se deltagerne hygger sig på tværs af korene, at der så sad nogle med lidt små øjne lørdag morgen

betyder jo kun at, deltagerne har haft det dejligt og sjovt, hvilket også er meget vigtig til sådan et stævne.

Der skal lyde en stor tak til de der støttede arrangementet, og de der støttede med gevinster til vores amerikansklotteri.

Sådan et stævne går alt for hurtigt, og inden vi så os om var vi kommet til lørdag eftermiddag, hvor vi sang vores koncert.

De 30 gæster til koncerten fik en dejlig koncert at høre.

De fik hørt 3 Svenske værker, 2 værker fra musicalen Løvernes konge. Koret Vokalias fra kredsen sang et værk.

Før sådan et stævne er der gået 3 års forarbejde. Der var deltager fra 12 ud af vores 14 kor som er medlem af kredsen og nogle enkelte medlemmer

fra kredsen. Det var også rigtig dejligt, at der var deltager som ikke var medlemmer af Danske Folkekor.

Til alle deltagerne tak for et godt stævne, på gensyn til oktober til workshop, god sommer til alle.